2009. július 4., szombat

Tornyocska

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz, 1 dl rum, 15 dkg darált dió, 2 dkg kakaó, 1 db tojás, 15 dkg ráma margarin, 30 dkg porcukor, 1 üveg kimagozott meggy és a leve is, kb. 50 db kerek keksz a sütemény aljának, 1 csomag kókuszreszelék

Krém:
25 dkg ráma margarin, 25 dkg porcukor, 0,5 l tej, 5 kanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor

Tészta elkészítése
A darált kekszet, a rumot, a diót, a cukrot, a kakaót, a tojást, valamint a meggy levét összedolgozzuk vigyázva arra, hogy ne túl lágy masszát kapjunk. Ehhez az kell, hogy a meggy levét csak fokozatosan adjuk hozzá.

Krém elkészítése:
A 0,5 l tejhez hozzáadjuk az 5 evőkanál lisztet, az 1 csomag vaníliás cukrot és sűrű; fehér krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez keverjük.

Tornyocska elkészítése

A formába beleszórunk egy kis kókuszreszeléket, majd egy jó csipet tésztamasszát nyomkodunk bele, ezután a közepébe 1 szem meggyet teszünk. A meggyet befedjük 1 kiskanál krémmel, amelyre 1 db kerek kekszet fektetünk. Végül szétnyitjuk a tornyocska formát és kivesszük a kész sütit. Vigyázzunk, jó erősen nyomkodjuk bele a tésztát, hogy ne váljon szét.
A végén még megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése