2009. július 4., szombat
Mozart golyó
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
20 dkg reszelt étcsokoládé, vagy 2 ek kakaópor
1 ek baracklekvár
2 ek rum
1 tojásfehérje
Kristálycukor vagy csokoládé dara, meggybefőtt vagy rumos meggy.
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet igazítunk, kristálycukorba, vagy csokoládé darába hempergetjük, mignonpapírba helyezve levegős helyen szikkadni hagyjuk. Előre el lehet készíteni, jót tesz neki, ha áll!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése