2009. július 4., szombat

Rumos golyók

Hozzávalók:
250 g cukor
500 g piskóta (vagy baba vagy tortalapból)
10 ek rum vagy 2 kis üveg rumaroma
10-12 ek málnalekvár vagy más lekvár
150 g vaj
75 g kakaó
200 g darált mandula vagy mogyi vagy dió
150 g csokireszelék, csokidara

A cukorból és 125 ml vízből szirupot főzünk. Egy tálba belemorzsoljuk a piskótát és meglocsoljuk a rummal (vagy aromával), lekvárral és a kihűlt sziruppal. Egy órát állni, hagyni. A vajat a kakaóval jól összekeverni, a darált mogyival együtt beledolgozni a rumos masszába. Golyókat formálni tetszés szerint és csoki darába hempergetni. Jó fogyasztás előtti napokban megcsinálni, hogy egy kicsit keményedjen.
Tippek: a babapiskótát egy fagyasztós zacsiban egy húsklopfolóval apróra lehet törni. Ha kókuszosra csinálod, akkor kókuszreszelékbe hempergeted, ha mogyisra mogyoróba stb. Nagyon bevált recept, nem lehet eltolni! Ez egy nagyon nagy adag!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése