Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tej
5-6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs (2,5 dkg) zselatin
3 dl tejszín
A túrót a tejjel turmixszoljuk. A cukrot és a vaníliás cukrot beleszórjuk a zselatinnal együtt. Kevergetve néhány perc alatt megmelegítjük, de nem forraljuk! A tűzről levéve a tejszínnel dúsítjuk. Vizezett formába öntjük, a tetejére rumos tejbe mártott babapiskótát tehetünk. (Mikor kiborítjuk ez lesz az alja. Dermedni a hűtőbe tesszük. Ha vki kapcsos tortaformában csinálja annak az aljára is tehet babapiskótát. Gyümölcsöt is lehet bele tenni (őszibarack, málna, ananász)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése