2009. július 4., szombat

Sütés nélkül készülő torta

Hozzávalók:
40 dkg piskóta/tortalap
20 dkg tej tortabevonó
15 dkg fehér csokoládé
1/2 üveg vanília aroma
6 ek narancslé
A díszítéshez tetszés szerint durvára vágott natúr pisztácia, kókuszreszelék, csokoládédrazsék, cukorgyöngyök
5 dkg porcukor
1 tk citromlé

A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró vízfürdőben megolvasztjuk. A tortabevonóból keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit az egyik adag piskótához adjuk. A másikba belekeverjük a felolvasztott fehér csokoládét. A félretett tortabevonót a forró vízfürdőben állni hagyjuk. Mindkét masszát vanília aromával és narancslével ízesítjük, majd kézzel kb. 6-6 egyforma tojást formálunk belőle. Amíg még puhák, néhányat felaprított pisztáciába, kókuszreszelékbe és kicsi cukorgyöngybe forgatunk, s néhányba csokoládéreszeléket, színes cukrokat nyomkodunk. A többi tojást a maradék tej tortabevonóval bevonjuk, majd ezeket nagyobb cukorgyöngyökkel díszítjük. A porcukrot csomómentesen elkeverjük a citromlével. Két tojás tetejét éles késsel levágjuk, végül a vágott felületeket a fehér cukormázzal bevonjuk és 1-1 sárga csokoládédrazsét helyezünk rá tojássárgaként. Száradni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése