2009. július 4., szombat

Parfé torta

5 féle ízesítésű DR. Oetker fagyi por, amit a leírás szerint 2 dl jól lehűtött tejjel kell habosra kavarni. Egy csatos piskótaformát kibélelni folpakkal, a forma aljára piskóta tallért helyezünk, feketekávéba pici baileyst öntünk (baileys helyett lehet valami másfajta krémlikőr is akár, vagy el is hagyhatjuk) a babapiskótát ezzel a kávés löttyel meglocsoljuk, hogy jól átázzon. Az első fagyi port kikeverve ráöntjük és kb. fél órára mélyhűtőbe helyezzük. ha megdermedt lehet a következő port kikavarni és ráönteni, vigyázzunk, hogy mindig a már megdermedt jégkrémre öntsük a következő ízt. egy éjszakára mélyhűtőbe hagyni díszítés előtt.
Kivéve tányért teszünk a tetejére és átfordítjuk, kicsatoljuk és a folpakkot leszedjük a tortánkról. visszafordítjuk a tortánkat. tetejét ostyával, reszelt csokival, tejszínhabbal díszítjük.
A gyümölcs ízű fagyi porba és gyümölcs darabokat is kevertem (citromba reszelt citromot, az eperbe pedig epret átpasszírozva, a csokiba csoki reszeléket. Feldobja nagyon! Arra figyeljünk, hogy 2 egyforma színű fagyi ne kerüljön egymásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése