2009. július 4., szombat

Tiramisu Bibic

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
Előző nap főzünk fél liter tejből vaníliapudingot, és hűtőbe tesszük. Ebből csak a fele kell, de a többi megmarad nassolni
2 dl feketekávé
2 evőkanál konyak, vagy Amoretto likőr
20 db babapiskóta
25 dkg Mascarpone
250 ml tejszín
4 evőkanál cukor
5 dkg, de jó, ha kicsit több durvára reszelt étcsokoládé
3 evőkanál kakaópor.

Egy püspökkenyérformát kibélelünk fóliával. A kávét a konyakkal összekeverjük és belemártogatjuk a piskótát, majd kibéleljük vele a püspökkenyérforma oldalát úgy, hogy a piskóták cukros fele legyen a külső; oldalon. A mascarponet összekeverjük kb. 2 dl hideg vaníliás pudinggal, a tejszínt kemény habnak verjük és óvatosan a mascarponéhoz adjuk. A kakaóport összekeverjük a reszelt csokoládéval és az egy harmadát a forma aljára szórjuk. Ott nincs piskóta csak az oldalán, erre rákenünk egy réteg mascarpone krémet, a maradék piskótákat elhelyezzük a krémen, rászórunk megint a kakaós-csokis pórból, majd megint mascarpone krém jön és a tetejét ismét megszórjuk kakaós-csokis porral, 3 órára lehűtjük. Tálalásnál a formából kiborítjuk egy hosszúkás tálra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése