2009. július 4., szombat

Gesztenyés Tiramisu

Hozzávalók egy hosszúkás plum. cake formához:
40-60 db babapiskóta
2,5 dl tej
1 kis stampedli rum

Gesztenyekrémhez:
20 dkg gesztenyepüré
10 dkg porcukor 1 csom. vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 zselatinlap
15 dkg narancslekvár

Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín

A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan.
Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel. Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmártjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancslekvárral és a gesztenyekrém felét rákenjük. Újra megmártott babapiskóta-sor, narancslekvár, majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszára. A hűtőből kivéve a csokoládékrémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be. Egy éjszakát állhat a hűtőben, nem árt neki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése